• 05

  PERTANDINGAN CHINESE BRIDGE 2017 UNIVERSITI MALAYA

   1

  Pelajar Kejuruteraan Menang Tempat Ketiga Pertandingan Tautan China 2017

         Seorang pelajar Universiti Sains Malaysia (USM), Kampus Kejuruteraan mendapat tempat ketiga dalam Pertandingan Chinese Bridge 2017 yang dianjurkan oleh Hanban di Institut Kongzi, Universiti Malaya pada 13 Mei lalu.

  Continue Reading

  PROGRAM ENGLISH CAMP 2016

  7 Mei 2016,-Program English Camp Sekolah Menengah Kebangsaan Panglima Bukit Gantang, Perak telah diadakan Dengan Kerjasama Pusat Pengajian Bahasa, Literasi & Terjemahan Kampus Kejuruteraan.

  DSC 1593

  Tujuan progaram ini diadakan bagi membantu meningkatkan penguasaan Bahasa Inggeris dengan pendedahan pelbagai jenis program dan tugasan secara kreatif. Antara aktiviti-aktiviti yang telah dijalankan seperti penggunaan Makmal Bahasa di PPBLT Kampus Kejuruteraan yang mana pelajar didedahkan dengan penggunaan Interaktif Software dan juga website BBC. Ini adalah salah satu alternatif bagi membantu para pelajar meningkatkan penguasaan Bahasa Inggeris. Seramai 120 orang pelajar telah terlibat dengan program ini mereka terdiri daripada Tingkatan 1 hingga 3.

  Continue Reading

  LAWATAN SAMBIL BELAJAR

  image006

  NIBONG TEBAL ,19 September 2015 - Lawatan sambil belajar oleh Persatuan Kebajikan & Ihsan Seberang Perai dengan kerjasama Pusat Pengajian Bahasa, Literasi & Terjemahan, Universiti Sains Malaysia, Kampus Kejuruteraan di bawah Guru bahasa Cina, Puan Khor Gek Suan ke Universiti Sains Malaysia, Kampus Kejuruteraan.

  Continue Reading

  ixICON-PELAJARxICON-BAKAL PELAJARxICON-IBUBAPAPELAWATxICON-STAFFxICON-ALUMNIixICON-DIREKTORIxICON-CAMPUS ONLINE