• Banner5

  • LKM100

  • PBLT3

Forum Konfusianisme

IMG 5622

Forum Konfusianisme 2019 di Pusat Pengajian Bahasa, Literasi dan Terjemahan (PPBLT), Kampus Kejuruteraan, Universiti Sains Malaysia (USM).

Puan Khor Gek Suan merupakan seorang guru bahasa di Pusat Pengajian Bahasa, Literasi dan Terjemahan (PPBLT), Kampus Kejuruteraan, Universiti Sains Malaysia (USM) telah mengendalikan Seminar Konfusianisme kepada pelajar Kampus Kejuruteraan USM pada 12 Oktober 2019 di BLT 1 Pusat Pengajian Bahasa, Literasi dan Terjemahan (PPBLT), Kampus Kejuruteraan.

Continue Reading

Kelas Vokal Oleh Puan Khor Gek Suan

image003

Seorang guru bahasa Pusat Pengajian Bahasa, Literasi dan Terjemahan (PPBLT), Kampus Kejuruteraan, Universiti Sains Malaysia (USM) telah mengendalikan kelas vokal untuk pelajar institusi pengajian itu dan ahli-ahli kelab muzik LittleGras pada 23 Oktober 2019 yang lalu.

Continue Reading

2 Pelajar USM Kampus Kejuruteraan Menang Persembahan Cemerlang Pertandingan Nyanyian Mandarin

khor4

        Dua orang pelajar Kampus Kejuruteraan, Universiti Sains Malaysia (USM) memenangi kategori Persembahan Cemerlang dalam Pertandingan Nyanyian Lagu Mandarin bagi Pelajar Universiti dan Kolej seluruh Malaysia kali Ke-5 baru-baru ini.Liew Xianyun dan Tee Kang Hau memenangani anugerah tersebut dalam pertandingan yang dianjurkan oleh Institut Kong Zi, Universiti Malaya pada 24 N0v. 2018.Pertandingan ini dibahagikan kepada dua kategori iaitu kategori Cina dan kategori bukan Cina. Bagi setiap kategori, 20 orang dipilih daripada pusingan pertama untuk masuk ke pusingan akhir. Pertandingan ini dibuka kepada semua pelajar universiti dan kolej di seluruh Malaysia.

Continue Reading

Karnival Kebudayaan Cina Kebangsaan 2018 (NCCC 2018)

ncc1

        Enam orang pelajar Kampus Kejuruteraan, Universiti Sains Malaysia (USM) iaitu Ahmad Zaki bin Mohamed Rosli,Nurliyana binti AbuHasan Sazalli,Durgashene a/Vengedesweren, Kavipriya Arumugam, Sivasangary a/p Ragupathy, dan Rajaviknesswaran A/L Singaravelan  dari pelbagai pusatpengajian telah menyertai Pertandingan Pertunjukan Kostum Cina untuk Penutur bukan Cina 2018.

Continue Reading

ixICON-PELAJARxICON-BAKAL PELAJARxICON-IBUBAPAPELAWATxICON-STAFFxICON-ALUMNIixICON-DIREKTORIxICON-CAMPUS ONLINE